Wat doen we dit jaar?

Nadat vorig jaar Truus en Piroska vanaf León de Camino Francés waren gelopen, had Truus (op de camino wordt ze trouwens met haar doopnaam Catharina aangesproken) wel zin om dit jaar met mij een tocht te lopen. Maar dan wel met een rugzak om en overnachtend in herbergen en pelgrims verblijven.

wandversiering_herberg_hospital_de_orbigo
Ik wilde dit jaar in Roncesvalles herbergieren (indien mogelijk). Cath zou zich dan in Roncesvalles bij mij voegen en gezamenlijk verder trekken over de Camino Francés. Na een tijdje van voorbereiding vond ze dat toch niet zo’n goed idee (alleen de Pyreneeën over). Er was nog een mogelijkheid om te herbergieren in St Jean Pied de Port (l’Esprit du Chemin) in de tweede helft van april. Dat kwam dus wonderwel uit.
Mijn datum van vertrek zou op dinsdag 14 april vanaf Eindhoven zijn en Cath zou op maandag 4 mei in St Jean Pied de Port aankomen. Zo gezegd en zo dus ook gedaan.

Tijdens mijn vorige tochten heb ik uitgebreide dagboek notities gemaakt. Gedurende deze tocht niet; het kwam er niet van. Derhalve een andere opzet van deze tocht op de website. Cath heeft wel dagboek aantekeningen, maar daar heb ik slechts beperkt gebruik van gemaakt.